Lipofilling mamar: marirea sanilor fara implanturi

Mărirea sânilor cu lipofilling este populară. Acest lucru poate fi explicat prin faptul că combină atât modelarea corpului (liposucție) cât și mărirea sânilor, permițându-vă și să corectați forma sânului. În plus, după aceasta, cicatricile și cicatricile nu rămân pe piele, deoarece pielea nu este ruptă. Operația se efectuează sub anestezie generală și necesită o anumită pregătire sub forma unui examen medical și modificări ale stilului de viață.

Indicatii si contraindicatii

Lipofilling, sau procedura de creștere a formei corpului cu grăsimea ta, a atras recent atenția femeilor din ce în ce mai des. Devine deosebit de relevant pentru schimbarea formei sânului. Unul dintre motivele principale este că procedura poate face față unei game largi de probleme asociate cu deteriorarea aspectului bustului:

 • Deformarea sânilor după pierderea în greutate sau sarcină.
 • Intervenția chirurgicală în oncologie.
 • Îmbătrânire naturală.
 • Eliminarea asimetriei.
 • Necesitatea corectării formelor după introducerea implanturilor de silicon.
 • Pieptul are o formă mică.

Lipofilling, ca orice intervenție în organism, prezintă anumite riscuri.

Contraindicatii:

 • perioada de menstruație.
 • Boli ale sistemului endocrin.
 • Procesele inflamatorii din organism.
 • Boli de piele.
 • Patologii oncologice.

Procedura de lipofilling se efectuează nu mai devreme de un an de la încheierea alăptării.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele lipofilling-ului includ:

 • Siguranță relativă și absența aproape completă a încălcărilor pielii.
 • Absența unui proces lung de reabilitare într-un spital.
 • Rezultatul operației poate fi corectat cu ușurință.
 • Posibilitatea de liposucție și corecție simultană a sânilor.
 • Fără complicații și tolerabilitate bună.
 • Corectarea rezultatelor nesatisfăcătoare ale instalării protezelor mamare.
 • Obținerea unei forme naturale a sânilor cu tranziții netede.

Dezavantajele metodei:

 • Necesitatea de a avea un aport adecvat de grăsime corporală.
 • Aproape inevitabilă nevoie de corecție suplimentară.
 • Resorbția rapidă a țesutului donator.
 • Posibilitatea de a mari bustul cu cel mult 2 marimi.

Complicații posibile:

 • Supurația țesutului adipos injectat.
 • Formarea elementelor fibroase care pot duce la deformarea sânilor.
 • acumulare de var.
 • provocând trombi.
 • umflare.
 • Moartea țesuturilor.
 • Încălcarea sensibilității.
 • Apariția petelor pigmentare.

Pacienții se tem că orice procedură de corectare a sânilor provoacă procese oncologice. Cu toate acestea, lipofilling-ul mamar nu este o cauză de cancer.

Astfel de preocupări apar din cauza faptului că, după operație, mamografia poate arăta prezența unor formațiuni care la prima vedere arată ca tumori maligne. Cu toate acestea, de fapt, acestea sunt formațiuni de var care au apărut din cauza interferențelor. Prin urmare, procedura trebuie mai întâi notificată medicului care efectuează examinarea.

După lipofilling, puteți alăpta nou-născuții. Această procedură nu va afecta procesul natural de alăptare.

Comparație între implanturi de silicon și lipofilling

Există o serie de diferențe între lipofilling și mărirea sânilor cu implanturi.

Tipul operațiunii anestezie Material Încălcarea pielii Rezultat perioada de reabilitare Restricții de dimensiune Durata efectului
Lipofilling General sau combinat Celulele adipoase ale pacientului Mici semne rotunde în locurile unde a fost luat materialul sani cu aspect natural 1 zi Creșteți cu cel mult 2 mărimi Până la 3 ani
Chirurgie plastică la sân General proteză artificială Incizii alungite care lasă cicatrici Aspectul nenatural al sânului - rotunjimea de origine artificială este clar vizibilă sub piele Prelungit, necesită o pauză în activitatea profesională Nu Aproximativ 8 ani

Pregătirea pentru operație

O mare atenție trebuie acordată alegerii unei clinici de chirurgie plastică. Dacă este posibil, trebuie să vizitați instituția, să inspectați echipamentul sălii de operație și să evaluați gradul de profesionalism al personalului. Dacă clinica nu poate oferi un anestezist cu experiență, nu apelați la serviciile acestuia. Semne ale unei clinici bune:

 • Prezența a tot ceea ce este necesar pentru recuperarea postoperatorie a pacientului.
 • Cerința unui număr de examinări obligatorii înainte de procedură.
 • Anestezie de înaltă calitate, după care pacientul nu experimentează disconfort prelungit.
 • Operația este efectuată de un mamolog, adică un specialist înalt specializat.
 • Instrumente sterile.
 • Disponibilitatea personalului suport calificat.
 • Monitorizarea pacientului după intervenție chirurgicală pe toată perioada de recuperare.

Rezultatul pozitiv al operației depinde de cât de înalt calificat are chirurgul plastician. Este recomandabil să-i studiați cu atenție CV-ul și să căutați recenzii despre lucrare.

La consultația inițială, medicul trebuie să afle toate detaliile despre starea de sănătate a pacientului și să efectueze o examinare. El explică cum decurge procedura, care pot fi consecințele și ce rezultate pot fi obținute. Este important ca după întâlnirea cu el să apară încredere și să dispară îndoielile.

Inainte de lipofilling, va trebui sa renunti la obiceiurile proaste (fumatul si consumul de alcool) cu cateva luni inainte de operatie. În caz contrar, procesul de reabilitare va fi amânat pe termen nelimitat.

De asemenea, merită să încetați să luați medicamente care afectează coagularea sângelui; cea mai cunoscută dintre acestea este aspirina. În perioada de pregătire, dietele și stresul trebuie evitate, care pot afecta negativ greutatea și pot reduce grăsimea corporală.

Înainte de procedură, precum și înainte de orice operație, trebuie să faceți o examinare: donați sânge și urină, efectuați un ECG, fluorografie, mamografie, ecografie a glandelor mamare. După aceea, terapeutul trebuie să emită o concluzie privind starea de sănătate și pregătirea corpului.

Efectuarea procedurii

Pacientul trebuie să îndepărteze machiajul, să spele cosmeticele (inclusiv loțiuni și tonice), să curețe placa de unghii de acoperiri artificiale.

Operația durează în două ore și are loc în trei etape:

 1. Materialul donator (țesut adipos) este prelevat de pe coapse, abdomen și fese. Tuburile sunt introduse în mici incizii în piele, prin care este pompată cu o seringă. Deteriorarea vaselor de sânge și a terminațiilor nervoase cu această metodă de colectare a materialului este imposibilă.
 2. O etapă importantă este prelucrarea și purificarea materialului pentru operație. Este separat de sânge, celule moarte și medicamente pentru durere. Dacă acest lucru nu se face, atunci organismul poate respinge aceste celule.
 3. În ultima etapă, materialul este administrat prin injectare subcutanată sau în spațiile intermusculare. Stratul de material introdus ar trebui să fie amplasat sub formă de faguri. Acest lucru este important, altfel materialul nu se va ridica și nu va da volum.

Lipofillingul se efectuează doar pentru mici modificări ale formei sau mărimii sânului. Pentru volume mai serioase se recomanda corectarea cu ajutorul implanturilor mamare.

Întrucât operația are loc sub anestezie generală, pacientul se află sub supravegherea medicilor pentru încă o zi.

inainte si dupa marirea sanilor

Cel mai bine este să evaluați rezultatul în șase luni: în această perioadă, forma sânului se va schimba. Abia după ce a trecut acest timp, se poate considera că materialul introdus a prins rădăcini și este inclus în munca organismului.

Rezultatul obtinut cu lipofilling poate fi observat in 2-3 ani. Până la sfârșitul termenului, rămâne doar 30-40% din cantitatea inițială de țesut donator. Pentru a consolida efectul după 6 luni, se efectuează proceduri corective care constau în introducerea de material suplimentar prin injecție.

Perioada postoperatorie

Viteza de recuperare după intervenție chirurgicală este afectată de vârsta și stilul de viață al pacientului. După operație, durerile minore în zona bustului pot fi deranjante, în care puteți lua un analgezic. Pacientul nu este deranjat de cicatrici în zona pieptului, deoarece doar ace subțiri sunt folosite pentru injecții. Numai liposucția lasă cicatrici, dar diametrul lor nu depășește de obicei 3 mm. Umflarea și vânătăile dispar după aproximativ trei săptămâni. Pentru a preveni procesul inflamator, pacientului i se prescrie un curs de antibiotice.

Procedura nu afectează performanța, așa că puteți începe lucrul a doua zi după operație. După aceasta, nu vă puteți angaja în muncă fizică și sport, în care sarcina este distribuită pe părțile corpului implicate în operația estetică. Drumețiile nu trebuie să fie lungi. Nu poți să faci plajă în solar și să stai mult timp sub soare.

Pierderea bruscă în greutate după lipofilling contribuie la o reducere semnificativă a țesutului adipos, așa că trebuie să vă monitorizați greutatea. Nu ar trebui să difere semnificativ de nivelul din momentul operației. Dacă apare asimetrie, atunci se efectuează o procedură corectivă (nu mai devreme de șase luni mai târziu).

Opinia medicilor și recenziile pacienților

Opiniile medicilor despre lipofillingul mamar diferă. Cu toate acestea, toți sunt de acord că este mai bine să efectuați operația strict conform indicațiilor, și nu numai la cererea pacientului.

În plus, există specialiști care practică utilizarea celulelor stem ca material donator. Ei explică acest lucru prin faptul că un astfel de țesut se înrădăcinează cu 50% mai bine. Alții sunt împotriva acestei abordări și lucrează doar cu celulele adipoase.

Unele femei care au suferit o intervenție chirurgicală raportează că se simt rău după anestezie, dar dispare într-o zi. Mulți sunt, de asemenea, confuzi de nevoia de recrecție și, de fapt, complet în zadar, deoarece acest lucru vă permite să corectați rezultatul.

Există suficiente recenzii în care se notează efectul pe termen lung al procedurii. Există și pacienți dezamăgiți, ai căror sâni, dimpotrivă, au revenit foarte repede la forma anterioară.

Dacă o femeie este predispusă la acumularea de țesut adipos în partea inferioară a corpului, atunci sânul își va pierde volumul mai repede după operație.